Stargirl’s Cameron, gespeeld door Hunter Sansone, worstelt met veel. Hij verloor zijn moeder op jonge leeftijd. Toen werd zijn vader Jordan, ook bekend als de gemene Icicle (Neil Jackson), vermoord tijdens een gevecht met de Justice Society of America. Cameron is echter niet op de hoogte van het alter ego van zijn vader of dat hij een van de leden was van de Injustice Society of America.

Ondertussen blijft de romance tussen Cameron en Courtney (Brec Bassinger) bloeien. De twee brengen meer tijd samen door, vooral omdat ze hem leert zijn krachten onder de knie te krijgen. Dat betekent alleen dat het verraad mogelijk nog dieper doordringt als Cameron de geheime identiteit van Courtney verneemt en zijn vader vermoordde. Sansone sprak onlangs met Moment Of Game over het erfgoed van zijn personage, zijn bevroren vaardigheden, stoten met Rick en Cindy, en Cameron ontketende.

Stargirl Aflevering 4

Moment Of Game: Het heeft even geduurd voordat Cameron zijn afkomst ontdekte en de romance tussen Cameron en Courtney opwarmde. Wat vind je van het langzaam brandende karakter van Cameron’s boog?

Jager Sanson: Absoluut, het heeft echt even geduurd. Ik denk dat dat verfrissend is. Ik hoorde daar wat gefluister dat mensen hier en daar een beetje ongeduldig werden, omdat ze dat wilden zien ontwikkelen, maar aan het eind van de dag loont de tijd die genomen is met de relatie echt de moeite. Het lijkt zo echt en authentiek, want zo gaan de dingen in het leven. Het is niet alleen: ”Oh, ik ontmoet je, en we zijn verliefd. Nu, hier zijn we.” Het is heel trouw aan wat mensen ervaren. Dat is uiteindelijk de reden waarom mensen echt resoneren met dit moment.

Hetzelfde kan gezegd worden over zijn kille capaciteiten. Hij wordt niet de volgende dag een superheld of schurk.

Precies. Het is exact hetzelfde concept. Cameron heeft hier en daar kleine dingen laten gebeuren, zelfs in seizoen 1 met de adem in het restaurant. Ik weet niet eens hoeveel van het publiek dat begreep. Het was zo’n subtiel moment. Toen, in seizoen 2, had hij hier en daar een paar momenten. Nu, in seizoen 3, komt het echt op de voorgrond. Het is een leerervaring voor hem. Wat ik echt cool vind, is dat als het publiek het voor de eerste keer ervaart, Cameron het voor het eerst ervaart.

Cameron’s vader was ISA-leider, de Icicle. Wat betekent die erfenis voor hem?

Cameron begrijpt nu pas wat de geschiedenis van zijn familie is. In dit stadium weet hij nog niet helemaal de ernst van wie zijn vader was en de dingen die hij deed. Zijn grootouders vertellen hem eigenlijk dat zijn vader een goede man was die mensen hielp en toevallig de gave van cryokinese had. Hij heeft dus nog niet het volledige plaatje.

Cameron heeft zijn vader altijd op zo’n voetstuk gehouden en respecteerde hem en hield van hem. Dat was zijn beste vriend op aarde. Dus elk stukje informatie dat daarmee in tegenspraak is, zal moeilijk voor hem zijn om in zich op te nemen, net als elke zoon of dochter die leert dat je ouder niet is wie ze zeggen dat ze zijn. Het gaat even duren. Dat geloof je niet automatisch in een kwestie van seconden. Je wilt dat echt begrijpen en meerdere meningen krijgen en je eigen onderzoek doen. Hij is nog volop in het stadium en het proces om de waarheid daarvan te begrijpen.

Cameron heeft zijn moeder verloren, zijn vader – iedereen behalve zijn grootouders. Wat willen ze voor hem?

Zijn grootouders willen dat hij in de voetsporen van zijn vader treedt. Ze willen dat hij opstapt en die man des huizes wordt, net zoals hun zoon was. Om voor de hand liggende redenen druist dat in tegen wie Cameron in zijn kern is. Hij is een goede kerel die aan zijn kunst werkt en van kunst houdt en kunst maakt. Zo voelt hij zich het dichtst bij zijn moeder, want dat is de band die ze op jonge leeftijd hadden. Telkens als hij schildert, krijgt hij een band met zijn overleden moeder. Het feit dat zijn vermogen om te schilderen wordt bedreigd, doet hem twijfelen aan zijn hele identiteit.

Cameron deelt ook een geschiedenis met Cindy. Op welke manier kruipt ze onder zijn huid – omdat we een beetje een confrontatie zien in de aflevering van vanavond?

Elke manier kruipt ze onder zijn huid. Cindy [has] een zeer bekwame tactiek als het gaat om het binnendringen in de hoofden en hersenen van mensen. Ze weet wat ze doet. Ze is zo slim. Je ziet het begon in seizoen 2 met onze kleine interactie in de kunstkamer. Ze ziet een kans in Cameron – althans in het verleden, door hem te rekruteren. Nu is ze aan de andere kant gekomen. Om een ​​goede reden is Cameron extreem sceptisch over haar en over wie ze is. Misschien let ze op haar vriendin Courtney. Misschien heeft ze haar eigen agenda. Uiteindelijk heb ik het gevoel dat die twee altijd zullen botsen. Ze bevinden zich in compleet tegenovergestelde werelden en zijn voorbestemd om tegen elkaar in te gaan.

Cindy weet hoe ze op knoppen moet drukken en het klinkt alsof Cameron problemen heeft met woedebeheersing. Moet Cindy of Courtney zich zorgen maken?

Ik zou niet zeggen dat iemand zich zorgen hoeft te maken. Cameron is niet iemand die zijn woede of zijn woede of zijn vaardigheden probeert te hanteren om te krijgen wat hij wil, in tegenstelling tot sommige personages in de show. Hij komt van een echte plaats, en hij heeft niet eens controle over deze dingen. Ik geloof dat hij veel sterker is dan wordt beweerd en in staat is om dingen te laten gebeuren. Hij heeft naar mijn mening absoluut het vermogen om zijn mannetje te staan ​​​​tegen iedereen in de show. Het zal zich langzaam maar zeker openbaren. Cameron is een goede kerel, en hij is niet iemand die zal proberen te krijgen wat hij wil door zijn woede of woede te gebruiken.

Wat betreft de instelling waarnaar wordt gesuggereerd, het is eigenlijk gewoon een internaat. Hij werd door zijn ouders naar een kostschool gestuurd. Dat is niet geschreven. Dat is een keuze waar ik als acteur voor ben gegaan, dat hij op jonge leeftijd naar dit internaat ging en wat dingen over zichzelf leerde. Het was om sommige dingen die hij misschien heeft meegemaakt onder controle te krijgen. Aan het eind van de dag was dat een beetje wat het was.

Wat is de deal tussen Rick en Cameron? Laten we eerlijk zijn — Rick doet niet eens alsof hij aardig is.

Rick heeft vanaf de eerste dag een probleem met Cameron gehad. Er zijn een paar redenen waarom Rick deze problemen met hem heeft. Een daarvan is wie mijn vader was. Hij was Icicle, deze slechte kerel, dus hij vertrouwt me niet. Twee — dit is niet oppervlakkig, het is gewoon iets waar ik alleen voor ben gegaan — is dat Rick heel close is met Courtney. Hij beschermt Courtney. Het kan op een flirterige manier zijn. Het zou op een broederlijke manier kunnen zijn. Ik weet het niet. Dat is hun eigen wereld om te beslissen, maar het voelt alsof hij enige jaloezie heeft voor zover ik tijd doorbreng met Courtney. Dus Rick heeft deze problemen met mij, en Cameron verdedigt zichzelf alleen maar, naar mijn mening.

Ik wijt het gewoon aan het feit dat Rick altijd die jongen op school was die problemen veroorzaakte en in de problemen kwam. Ik ken zijn geschiedenis niet. Ik weet niet dat Rick eigenlijk erg op mij lijkt. Ik heb het gevoel dat ze vrienden zouden zijn als ze een gesprek hadden. Ze zijn allebei wees. Ze hebben allebei een vergelijkbare achtergrond en hebben nu allebei deze krachten doorstaan. Ze zouden met elkaar overweg kunnen, maar ik denk niet dat dat zo veel gaat gebeuren.

Courtney heeft Cameron geleerd hoe hij zijn krachten kan aanscherpen. In de komende twee afleveringen zal hij ze op wonderbaarlijke manieren manifesteren. Hoe comfortabel is Cameron om ze nu te gebruiken?

Aan het einde van aflevering 6 voelt hij zich meer op zijn gemak en heeft hij meer vertrouwen in wat hij kan en hoe hij het kan doen. Voor zover afleveringen 4 en 5 [go], hij ervaart dit voor het eerst, en het is eng. Hij weet niet helemaal wat dit voor ding is. Cameron voelt zich soms bezeten. Hij weet niet echt hoe hij het moet beheersen. Hij weet niet waar het vandaan komt en hij is bang dat hij de mensen van wie hij houdt pijn gaat doen. Het is duidelijk dat die explosie in aflevering 4 een grote was en Courtney pijn had kunnen doen, dus hij is doodsbang als hij dat weer uitgeeft, hij haar of iedereen van wie hij houdt opnieuw pijn zal doen. Hij leert het te beheersen. Hij beleeft het voor het eerst, net als het publiek. Tegen het einde van aflevering 6 zou ik zeggen dat hij de dingen goed onder de knie krijgt.

Courtney houdt geheimen voor Cameron — dat ze Stargirl is en dat haar broer, Mike, verantwoordelijk is voor de dood van de Icicle. Wat kun je plagen over de reactie wanneer Cameron de waarheid ontdekt?

Wel, wat ik kan zeggen is dat als Cameron de waarheid ontdekt, ik me kan voorstellen dat het niet mooi zal zijn. Het is daar een gevaarlijk onderwerp. Alles wat Cameron weet, wordt bedreigd door dat concept, met wie hij is en zijn identiteit met de mensen van wie hij houdt en de mensen die hij vertrouwt. Dat alles kan verloren gaan met dat stukje informatie. Als dat naar buiten komt, als dat wordt onthuld, zal het niet goed zijn.

Wat staat Cameron nog meer te wachten in de tweede seizoenshelft?

In de tweede helft van het seizoen zullen Cameron en Courtney deze hele relatie veel meer gaan onderzoeken. Het zal zijn ups en downs hebben, zijn eb en vloed. Een ding om in gedachten te houden is dat Geoff Johns en onze hele schrijverskamers fantastisch werk leveren door dingen onvoorspelbaar te maken. Op het moment dat je denkt dat het ene gaat gebeuren voor zover Courtney en Cameron gaan, gebeurt het andere. Het houdt je scherp. De bevoegdheden waar Cameron mee te maken heeft, zullen nog iets meer worden uitgewerkt. Die twee elementen van wie Cameron is — de krachten en Courtney — die twee werelden zouden elkaar uiteindelijk kunnen ontmoeten.

Stargirl debuteert woensdag om 20.00 uur Eastern op The CW en de volgende dag op The CW-app.